Luchtvaart dj vu             Aviationweb dj vu   

 ►   Eurocopter EC120 B produktielijst       Lifeliner - helikopters       Heli Holland Holding       helicopters history / photo gallery      English  

Luchtsport Centrum Hoogeveen (EHHO)

Vliegveld Hoogeveen ligt op het industrieterrein aan de oostkant van Hoogeveen in de provincie Drenthe. Het is een zgn. groenveld wat inhoudt dat er restricties zijn mbt het gewicht van de vliegtuigen en de openstelling uren. Vliegveld Hoogeveen beschikt over een grasbaan van 1200 meter in de richting 10-28. De cordinaten van het vliegveld zijn N 52 43' 54.1"; E 0.06 31' 02.0". De radiofrequenties van vliegveld Hoogeveen zijn: torenfrequentie 127.35 MHz, zweefvliegfrequentie: 122.50 MHz.

Op het vliegveld is een brasserie gevestigd. Vanaf het terras is een goed zicht op de vliegbewegingen. Het vliegveld biedt onderdak aan Dutch Nostalgic Wings, Stichting Vliegsport Seagull, een motor- en zweefvliegclub, Paracentrum Eelde-Hoogeveen, vliegschool Sky Unlimited en een aantal luchtvaartbedrijven, waaronder ATN Aircraft Division. Onder de op Hoogeveen gebaseerde vliegtuigen is een groeiend aantal oldtimers. De vliegtuigen zijn ondergebracht in een aantal hangars, waaronder 4 Romney loodsen. Een bijzonder gebouw op het vliegveld is een hangar welke afkomstig is van het inmiddels gesloten vliegveld Ypenburg bij Den Haag. De hangaar is een Rijksmonument en stamt uit 1936. Na de sluiting van het vliegveld Ypenburg is deze voormalige Fokker-hangaar gedemonteerd, naar Hoogeveen gebracht en hier begin 2000 weer opgebouwd.

op vliegveld Hoogeveen wordt een aantal historische vliegtuigen herbouwd en gerestaureerd:

ATN Aircraft Division herbouwt oa een Fairchild PT-29 en twee Consolidated Vultee B13A Valant. De Vultee B13A Valant werd tijdens de WO II gebruikt als basistrainer voor instrument en nachtvliegen in de U.S.A. Veel Nederlanders hebben tijdens hun opleiding kennis gemaakt met dit vliegtuig. De BT-13A Valants krijgen het originele U.S.Navy schema: totaal gepolijst met de Amerikaanse Stars en Bars en de squadron kenmerken, zoals gebruikt tijdens de opleiding van de Nederlanders. De eerste Vultee B13A is gedeeltelijk klaar en voorlopig ingeschreven in de USA als N56330. Onder de restauratie projecten is ook een Bcker B181C-1.

 
vliegveld Hoogeveen is de thuishaven van een aantal oldtimers, sport- en zakenvliegtuigen. klik op de foto's voor het grote formaat en historische informatie!
D-EMIC
D-EATY D-ECCI D-EDMB D-EEGD D-EERP D-EFTU D-EHCB D-EHNE D-EIFE D-EMIC
D-ERHN PH-1205 G-BAZT G-BUVN N29EG N5708A N57797 N58799 / FV154 N640AB NC64435
N68461 N746BJ N8233 PH-1205 PH-1224 PH-1333 PH-CDD PH-DIY PH-FTO PH-HMK
PH-JMP  PH-ROA
PH-IBU PH-JBF PH-JMP PH-JPO PH-KOR PH-MBS PH-MZW PH-ROA PH-ROB PH-TGD
               
PH-VSN PH-ZZF                
op vliegveld Hoogeveen komen een aantal geregelde bezoekers klik op de foto's voor het grote formaat en historische informatie!
D-EDDS D-HHJS
D-EDDS D-HHJS D-HMSH D-INKA G-AJPI G-BBMX N8121W N9912H PH-ABZ PH-ANI
       
PH-MLQ PH-RPJ PH-RUD PH-RWY PH-SEW PH-WRF        
voor de liefhebbers van vliegtuigen en helikopters zijn er met enige regelmaat bijzondere bezoekers op vliegveld Hoogeveen te zien
D-EAIG D-ECOY D-HAOE 
D-EAIG D-ECOY D-EGHI D-EGIT D-EONA D-KDFJ D-HAOE D-HFCD D-ICJL D-MRVR
G-AIST G-AWHK G-CGUK
DM-SKL F-PYVI G-AIST G-AWHK G-BUWK G-CBPM G-CBLJ G-CGUK G-GYAK G-HAMM
N1072G G-VGMC N2501A OK-SUA-39 OO-PML 
N1027G N161UG N2501A' N298SQ '8A-33' N303MB N5360H OK-SUA 39 OO-LEV OO-MCH OO-PML
  PH-DLK PH-DRV   PH-IXI   
PH-2K9 PH-3D7 PH-4B3 PH-4C6 PH-DLK PH-DRV PH-FVD PH-IXI PH-MGA PH-POP
  PH-SMX      PH-VTB   SE-BII   
PH-PPS PH-RWX PH-SMX PH-TES PH-VGA PH-VTB PH-VZV SE-BII SE-GCK SE-LAS
SE-XUI              
SE-XUI RNethAF A-499 RNethAF S-419              
 
 
Bezoek de site van vliegveld Hoogeveen voor meer informatie
 

All photos on this site are copyrighted by international copyright laws, and remain the property of the relevant photographer. Prior permission should always be sought directly from the photographer for any other means than private viewing. If no photographer is mentioned the photos on these pages are made by Jack Wolbrink.

If any image, picture, text or opinion at the linked sites is against any public or private interest, please let me know. Suggestions are welcome.

Disclaimer: Alles is in het werk gesteld om de juistheid van gegevens op deze site te verzekeren. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. De uitgever verschaft de inhoud van de website en de individuele pagina in de staat waarin deze zich feitelijk bevindt, zonder garantie of waarborg ten aanzien van de deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins. Aan de inhoud van deze site kan op geen enkele wijze rechten of aansprakelijkheid worden verleend.

laatst bijgewerkt: 21-09-2017
Copyright Jack Wolbrink, Emmen, Nederland
 

aeroplanes history / photo index    helicopters photo gallery   Eurocopter EC120 production list   Micro Light Aeroplanes    European Airfields online